Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam

Amsterdam

Alberdingk Thijmstraat 15 H

€ 1.250.000 k.k.

Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-0
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-1
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-2
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-3
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-4
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-5
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-6
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-7
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-8
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-9
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-10
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-11
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-12
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-13
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-14
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-15
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-16
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-17
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-18
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-19
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-20
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-21
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-22
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-23
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-24
Verkocht onder voorbehoud
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-1
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-1
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-1
Alberdingk Thijmstraat 15 H, Amsterdam foto-2

Succesvol verkocht!

Deze woning is succesvol verkocht. Ook verkopen of juist opzoek naar een huis? Damstad is je graag van dienst.

Succesvol verkocht!

Deze woning is succesvol verkocht. Ook verkopen of juist opzoek naar een huis? Damstad is je graag van dienst.

Omschrijving

We hebben er al zo vaak juichend over geschreven: de Helmersbuurt. Die unieke stadswijk waar ruime etages in mooi gedetailleerde panden nog bewoond worden door échte buren en tevens de buurt waar de stadsdelen Centrum, Oud-Zuid en Oud-West samenkomen. Precies daar, in de rustige Alberdingk Thijmstraat bieden wij een prachtig afgewerkt dubbel benedenhuis mét tuin aan. Het gebouw staat op eigen grond en in 2010 is de fundering volledig hersteld.

ENGLISH TEXT BELOW

INDELING
Entree aan de straat, tochtportaal, gang, met links de meterkast annex bergkast en iets verder aan de linkerzijde de trap naar de eerste etage. Rechts geeft een deur toegang naar de woonvertrekken, met aan de achterzijde een fijne tuin op het oosten met bankirai terras en groenblijvende bamboe rondom. In de originele uitbouw aan de linkerzijde ligt de keuken uitgevoerd met wit glazen deurfronten en voorzien van alle gebruikelijke apparatuur waaronder een warmhoudlade, kokend waterkraan, aparte oven en aparte magnetron. De keuken is halfopen en ligt iets verhoogd ten opzichte van de voormalige en-suite woon- en eetkamer. Aan de perklijsten en het sierstucwerk aan de plafonds kunt u de oorspronkelijke indeling van de woonvertrekken nog herkennen.

Op de eerste verdieping treft u vier slaapkamers en in het midden een badkamer met twee wastafels met onderliggend meubel, een ligbad, inloopdouche en toilet. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een veranda over de volle breedte van de kamer. Recent zijn de veranda's vernieuwd en geschilderd. De grote slaapkamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren naar een vrij ruim Frans balkon.

De benedenverdieping en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming: boven zijn in de vloer convectoren verwerkt. Door het gehele huis ligt een strakke PU gietvloer.
Het huis heeft een eigen opgang aan de straat en is voorzien van een alarminstallatie.

LIGGING
Het appartement ligt in één van de mooiste straten van de Helmersbuurt. De Alberdingk Thijmstraat is een sfeervolle groene straat in het hart van Amsterdam Oud-West, een buurt die bij velen geliefd is vanwege zijn rustige maar vooral gezellige uitstraling. Aan de randen van deze residentiele buurt liggen verschillende populaire cafés en restaurants. Het Leidseplein, Museumplein, Rijksmuseum, P.C. Hooftstraat en het Vondelpark bevinden zich op loopafstand. Er zijn uitstekende openbaar vervoer verbindingen met de bus en tram en de Ring A10 is binnen enkele minuten te bereiken.
De Helmersbuurt is een buurt in Amsterdam-West, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De wijk werd vernoemd naar de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers en maakte deel uit van een van de stadsuitbreidingen aan het eind van de 19de eeuw. In de oorspronkelijke Stads- en Godshuispolder lag het Sophiapark dat ooit als een achterbuurt werd beschouwd. Op de plaats hiervan verrees de bebouwing nabij de hoek van de Stadhouderskade en de Eerste Helmersstraat.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De VvE bestaat uit 2 woningen: het nu aangeboden dubbele benedenhuis en een drie-laags bovenhuis. De woning die we nu verkopen maakt 2/5 aandeel uit van de VvE. De servicekosten voor deze woning bedragen € 181,13 per maand. De VvE heeft recent groot onderhoud uitgevoerd aan de achterzijde (nieuwe veranda's en schilderwerk), in 2023 is het schilderwerk aan de voorgevel gedaan en in 2021 is de dakbedekking vernieuwd. Er is een MJOP met bijpassende begroting en de VvE staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Het huis is in 2010 volledig gerenoveerd en gerestaureerd en vervolgens met vergunning gesplitst in 2 appartementsrechten. De plafonds zijn geïsoleerd en opnieuw voorzien van de oorspronkelijke stuc-ornamenten, de originele schouw is teruggeplaatst en er zijn nieuwe kozijnen met traditionele verhoudingen doch met dubbele beglazing geplaatst (alleen op de eerste etage aan de achterzijde is de originele pui bewaard gebleven en voorzien van isolerend Ruysdael monumenten glas). Tevens is de woning voorzien van vloerisolatie, een volledig nieuwe elektrische- en gasinstallatie: allemaal gekeurd door de daartoe bevoegde instanties voor het verkrijgen van de bovengenoemde splitsingsvergunning.

EIGEN GROND
Het appartement staat op eigen grond.

BIJZONDERHEDEN
- Woonoppervlakte 118 m2 NEN 2580
- Nieuwe fundering
- Energielabel C
- Hoge plafonds
- 4 slaapkamers
- Vloerverwarming
- CV ketel Intergas uit 2010
- Servicekosten € 181,13 per maand
- Er zal in de koopakte een niet-zelf bewoningsclausule worden opgenomen
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alles wat voor hem of haar van belang is of kan zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij uitsluitend makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alles wat van belang is of kan zijn voor u te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

ENGLISH VERSION

The Helmersbuurt district - we have sung its praises so often. This unique part of the city, which retains a true feel of neighbourliness, is home to many spacious dwellings in its beautifully detailed buildings. It is also here that the very best qualities of the Centrum, Oud Zuid, and Oud West districts can be found. And it is precisely there, on quiet Alberdingk Thijmstraat, that we are pleased to present this wonderful two-storey apartment, which comes complete with a garden. The building is on freehold land, and its foundations were completely renovated in 2010.

LAYOUT
Street-level entrance, porch, hallway. On the left is a space containing the energy meters, plus room to hang coats, before the stairs that lead up to the first floor. A door on the right opens into the living room and dining room, with a lovely east-facing garden at the rear and a bangkirai terrace surrounded by green bamboo. The kitchen is situated in an original extension to the left; it has a glass-based design and features the usual array of appliances, including a warming drawer, boiling water tap, separate oven, and separate microwave. It is semi-open and is slightly elevated compared to the adjacent dining and living rooms. The original layout of the rooms can still be recognised from the decorative plasterwork on the ceilings.

On the first floor are four bedrooms, with a bathroom situated in the central section; it has two sinks with vanity units, a bath, a walk-in shower, and a toilet. The bedroom at the rear has a balcony that extends across the whole width of the room. The balconies have recently been renovated and painted. At the front, the large bedroom features French windows that open out onto a large French balcony.

The ground floor and bathroom have underfloor heating. Upstairs, meanwhile, convectors have been incorporated in the floor. The polyurethane cast-in-place concrete flooring throughout the property has a neat and clean appearance.
The house has its own entrance at street level and has an alarm system.

LOCATION
The apartment is located on one of the prettiest streets in the Helmersbuurt neighbourhood. Alberdingk Thijmstraat is an attractive street with plenty of greenery in the heart of the Oud West district of Amsterdam, a highly sought-after area due to its quiet yet warm ambience. There are many lively bars and restaurants in the vicinity. Leidseplein, Museumplein, the Rijksmuseum, P.C. Hooftstraat, and Vondelpark are all within walking distance. Local public transport links (bus and tram) are excellent and the A10 Ring Road can be reached in a matter of minutes.
The Helmersbuurt neighbourhood is in Amsterdam-West, in the Dutch province of Noord Holland. It is named after Dutch poet Jan Frederik Helmers and was part of one of the city expansion projects at the end of the 19th century. Sophiapark, which was once regarded as a slum district, was located in the original Stadspolder and Godshuispolder. It was eventually replaced by the buildings near the corner of Stadhouderskade and Eerste Helmersstraat.

OWNERS ASSOCIATION
The owners’ association consists of two dwellings: the apartment on the two lower floors (offered here) and the apartment on the top three storeys. The property we are seeking to sell has a two-fifths share of the owners’ association. The service charges for this apartment are €181.13 per month. The owners’ association has recently carried out major maintenance work at the rear of the property (new balconies and painting). The front of the building was painted in 2023, and the roofing was renovated in 2021. There is a long-term maintenance plan in operation, with an appropriate budget, and the owners’ association is registered with the Chamber of Commerce.

The building was completely renovated in 2010 and subsequently divided into two apartment titles, with planning permission. The ceilings were insulated and the original plasterwork decorations restored, the original mantelpiece was returned, and new window frames (but with traditional dimensions) with double glazing were fitted. (Only on the first floor at the rear has the original wall been retained and fitted with historic insulation Ruysdael glass.) The apartment also has floor insulation and completely new electric and gas fittings, all approved by the competent authorities for the purpose of obtaining the aforementioned planning permission.

FREEHOLD
The apartment is on freehold land.
PARTICULARS
- Floor surface area of 118m²
- New foundations
- Energy Label C
- High ceilings
- 4 bedrooms
- Underfloor heating
- Intergas central heating boiler from 2010
- Service charges of €181.13 per month
- The deed of sale will include a ‘non-residential clause’ (whereby the purchaser confirms that he/she is aware that the vendor has not lived in the property him/herself, and therefore may not have the first-hand knowledge of any defects that a resident may be expected to have)
- Transfer by agreement

This information has been compiled with the greatest possible care. However, we accept no liability for any inaccuracies or deficiencies in that information or for any consequences arising therefrom. It is the duty of the purchaser to investigate all matters of importance to him or her. With regard to this property, we act solely in an advisory capacity as the estate agents of the vendor. We advise you to engage the services of an NVM estate agent to assist you with the purchasing process. If you have any specific wishes regarding the property, you are advised to notify your purchasing estate agent as soon as possible and to conduct any investigations yourself, or to arrange to have them conducted. If you do not engage the services of a qualified representative, you are deemed by law to have a sufficient understanding and awareness of everything that is or could be of importance to you. NVM terms and conditions apply.

Onze Diensten

Verkoop-
begeleiding

Er komt veel kijken bij de verkoop van jouw woning. Wij staan bij iedere stap die je maakt naast je en zorgen ervoor dat alles van begin tot eind zorgeloos geregeld is.

Lees meer

Aankoop-
begeleiding

Onze enthousiaste aankoopmakelaars kijken naar je wensen en behoeften en helpen jou bij het vinden van het ideale huis dat bij jou past. Met onze aanpak wordt aankopen écht maatwerk.

Lees meer

Taxaties

Onze gecertificeerde taxateurs leveren snel een onderbouwde en volledige waardering van vastgoed in Amsterdam, voor ieder financieel doeleinde.

Lees meer

Verhuur

Als verhuurmakelaar behartigen wij jouw belangen en bemiddelen we bij de verhuur van je woning in Amsterdam en omstreken.

Lees meer

Neem contact met ons op

we helpen je graag verder!

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Maaike Huesmann
Partner I Makelaar i.o.

Maaike Huesmann

06-47408270
maaike@damstad.nl