Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam

Amsterdam

Tweede Helmersstraat 2 huis

€ 825.000 k.k.

Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-0
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-1
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-2
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-3
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-4
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-5
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-6
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-7
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-8
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-9
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-10
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-11
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-12
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-13
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-14
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-15
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-16
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-17
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-18
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-19
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-20
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-21
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-22
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-23
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-24
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-25
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-26
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-27
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-28
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-29
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-30
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-31
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-32
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-33
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-34
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-35
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-36
Verkocht
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-1
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-1
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-1
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam foto-2

Heb je intresse?

Neem contact met ons op. We geven graag meer informatie of plannen een bezichtiging.

Heb je intresse?

Neem contact met ons op. We geven graag meer informatie of plannen een bezichtiging.

Omschrijving

Luxueus, hoogwaardig gerenoveerd en energiezuinig dubbel benedenhuis van ca. 87 m2 met 2 slaapkamers, op een zeer centrale locatie in de gewilde Helmersbuurt!

ENGLISH TEXT BELOW

Deze woning maakt onderdeel uit van een zeer smaakvol renovatieproject. Het betreft een project van in totaal 5 woningen met wisselende afmetingen tussen de 41 en 87 m2. Ieder appartement is uniek van soort en biedt voor ieder wat wils. Bijzonder aan het project is het behoud van het oorspronkelijke karakter uit 1892, dit terwijl het toch hedendaagse appartementen zijn geworden. De indelingen zijn bovendien zeer efficient te noemen. De enorme raampartijen zorgen voor een overdaad aan licht aan zowel de voor- als achterzijde.
Bij de renovatie is veel aandacht uit gegaan naar de details, afwerking en isolatie. In alle appartementen ligt een eikenhouten vloer in een visgraat motief gelegd en zijn er inbouwspots aanwezig. Ook is er vloerverwarming met verschillende zones. Bijzonder zijn de gekozen kleuren en de gebruikte materialen, alles is zorgvuldig op elkaar afgestemd. De woningen zijn niet alleen intern gerenoveerd, maar ook het pand is grondig aangepakt. Van de vloeren tot het dak en al het tussenliggende is vernieuwd en gemoderniseerd. Qua isolatie is er het maximale gedane binnen de mogelijkheden van een klassiek pand. Door het toepassen van deze materialen hebben alle woningen een A-label gekregen!

INDELING
Entree, de prachtige origineel voordeur geeft toegang tot de rijkelijk versierde vestibule. Het oorspronkelijke karakter komt hier duidelijk terug in de marmeren afwerking en de decoratieve ornamenten op wanden en plafonds. Via de mooie stalen taatsdeur betreedt u de bel-etage.
U komt binnen in de zeer lichte woonkamer met grote raampartijen aan zowel de voor- als achterzijde. Dit in combinatie met de hoge plafonds maakt dat de kamer erg luchtig en ruimtelijk voelt. De zitopstelling nodigt uit om lekker te ontspannen terwijl u zicht heeft op de charmante panden van de Helmersbuurt en het water van de Singelgracht. Het eetgedeelte biedt plaats voor een ruime eettafel. De moderne keuken is zeer functioneel ingedeeld en biedt veel opbergmogelijkheden. Er is gekozen voor een eilandgedeelte waardoor u altijd in direct contact staat met de rest van het woongedeelte. Verder is de keuken voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een Quooker, inductiekookplaat met interne afzuiging, wijnklimaatkast, combi-magnetron, koelkast en vriezer van o.a. Siemens. Het dikke werkblad draagt bij aan de luxueuze en eigentijdse uitstraling van de woning. Ditzelfde materiaal is ook weer terug te vinden in de achterwand van het kookgedeelte. Ook is er op deze verdieping een wc aanwezig.
De slaapkamers zijn gelegen in het souterrain van het appartement en absoluut goed van formaat. Deze verdieping ligt slechts gedeeltelijk onder het maaiveld en kan dan ook als volwaardige etage worden beschouwd. Beide slaapkamers hebben grote ingebouwde kledingkasten. De tweede slaapkamer heeft een interne patio welke voorzien is van een elektrisch te openen dakluik. De badkamer is gelegen in het midden van de woning en voorzien van een royale inloopdouche en een wasmeubel met lades en solid surface waskommen. Alle kranen zijn uitgevoerd in geborsteld RVS en in de douche is een nis gecreëerd. Op de overloop is nog een zeer diepe kast. Deze is niet alleen geschikt voor uw wasmachine en droger, maar ook heeft u hier nog extra veel opbergmogelijkheden.

LIGGING
Het project is gelegen in één van de meest geliefde straten van Amsterdam. De Tweede Helmersstraat is een sfeervolle groene straat in het hart van de Helmersbuurt in Amsterdam Oud-West, een buurt die bij velen geliefd is vanwege zijn rustige en rustieke uitstraling. De buurt heeft een Franse uitstraling met gezellige café-restaurants en terrassen om de hoek. Het Leidseplein, Museumplein, Rijksmuseum, P.C. Hooftstraat en het Vondelpark zijn allen loopafstand. Er zijn uitstekende openbaar vervoer verbindingen met de bus en tram en de de Ring A10 is is binnen enkele minuten te bereiken.

GESCHIEDENIS
De Helmersbuurt is een buurt in Amsterdam-West, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De wijk werd vernoemd naar de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers en maakte deel uit van een van de stadsuitbreidingen aan het eind van de 19de eeuw. In de oorspronkelijke Stads- en Godshuispolder lag het Sophiapark dat als een achterbuurt werd beschouwd. Op de plaats hiervan verrees de bebouwing nabij de hoek van de Stadhouderskade en de Eerste Helmersstraat.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De VvE bestaat uit 5 leden en professionele beheerd zal worden aangesteld. De servicekosten zijn ± € 128,26 per maand en de VvE staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

EIGEN GROND/ ERFPACHT
Het appartement is gelegen op eigen grond.

BIJZONDERHEDEN
- Woonoppervlakte ca. 87 m2
- Interne patio met elektrisch te openen dak van ca. 4 m2
- Energielabel A
- Renovatieproject
- HR++ beglazing
- Hoge plafonds
- 2 slaapkamers
- Vloerverwarming
- Projectnotaris Hartman LMH
- Servicekosten ± € 128,26 per maand
- Oplevering in overleg

-----------

Luxurious, high-quality renovated and energy-efficient apartment of approx. 87 m2 with two bedrooms, in a very central location in the sought after Helmersbuurt!

This apartment is part of a very tasteful renovation project. It is a project of a total of 5 apartments with varying sizes between 41 and 87 m2. Each flat is unique in type and offers something for everyone. A special feature of the project is the preservation of the original character from 1892, while still turning them into contemporary flats. The layouts are also very efficient. The enormous windows provide an abundance of light to both the front and rear.
During renovation, great attention was paid to details, finishing and insulation. All flats have oak flooring in a herringbone pattern and recessed spotlights. There is also underfloor heating with different zones. Of particular note are the colours chosen and the materials used; everything has been carefully coordinated. The houses have not only been renovated internally, but the entire property has also been thoroughly renewed. From the flooring to the roof and everything in between has been renovated and modernised. In terms of insulation, the maximum was done within the possibilities of a classic building. By applying these specific materials, all residences have received an A-label!

LAYOUT
Entrance, the beautiful original front door gives access to the richly decorated vestibule. The original character is clearly reflected here in the marble finish and decorative ornaments on walls and ceilings. Through the beautiful steel pivot door, you arrive at the bel-etage.
You enter the very bright living room with large windows at both the front and rear. This combined with the high ceilings makes the room feel very airy and spacious. The seating arrangement invites you to relax while overlooking the charming buildings of the Helmersbuurt and the water of the Singelgracht. The dining area offers space for a spacious dining table. The modern kitchen is very functional and offers plenty of storage space. An island unit has been chosen so that you are always in direct contact with the rest of the living area. Furthermore, the kitchen is equipped with all kinds of built-in appliances, such as a Quooker, induction hob with internal extraction, wine cooler, combi microwave oven, fridge and freezer by Siemens, among others. The thick worktop contributes to the luxurious and contemporary look of the home. The same material can again be found in the rear wall of the cooking area. There is also a WC on this floor.
The bedrooms are located in the basement of the flat and absolutely good sized. This floor is only partially below ground level and can therefore be considered a full-fledged floor. Both bedrooms have large built-in wardrobes. The second bedroom has an internal patio which is equipped with an electrically opening skylight. The bathroom is located in the middle of the house and has a large walk-in shower and a washbasin with drawers and solid surface washbasins. All taps are in brushed stainless steel and a niche has been created in the shower. On the landing is another very deep closet. This is not only suitable for your washing machine and dryer, but you also have extra storage space here.

LOCATION
Tweede Helmersstraat is one of the most sought-after streets in Amsterdam. This cosy neighbourhood is home to many nice shops, cafés and restaurants. Leidseplein, Museumplein, Rijksmuseum, P.C. Hooftstraat and the Vondelpark are all within walking distance. Tram and bus connections are excellent and within walking distance. The A-10 ring road is a few minutes' drive away and there is parking for residents under the permit system.

OWNERS' ASSOCIATION
The VvE consists of 5 members and professional management will be appointed. The service costs are ± € 128,26 per month and the association is registered with the Chamber of Commerce.

OWN LAND/ LONG LEASEHOLD
The flat is located on private land.

PARTICULARS
- Living area approx. 87 m2
- In-house patio with an electric roof of approx. 4 m2
- Energy label A
- 2 bedrooms
- Situated on own ground
- New renovation project
- HR++ glazing
- Underfloor heating
- Project notary Hartman LMH
- Service costs ± € 128,26,- per month
- Completion in consultation

Kenmerken

Aanvaarding

Bijdrage VVE
€ 128
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Tweede Helmersstraat 2 huis
Postcode
1054 CH
Plaats
Amsterdam

Bouw

Soort appartement
Dubbel benedenhuis, Appartement
Woonlaag
1
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1892
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 87m²
Inhoud
ca. 283m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV-Kabel, Schuifpui

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, HR-glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(2023, Eigendom)

Buitenruimte

Plattegronden

Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam plattegrond-0
Tweede Helmersstraat 2 huis, Amsterdam plattegrond-1

Locatie

[{"featureType":"administrative","elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"color":"#445251"}]},{"featureType":"landscape","elementType":"all","stylers":[{"color":"#f2f2f2"}]},{"featureType":"poi","elementType":"all","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"all","stylers":[{"saturation":"-100"}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"all","stylers":[{"visibility":"simplified"}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"all","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"water","elementType":"all","stylers":[{"color":"#cbcbc6"},{"visibility":"on"}]}]
[ { "address": "Tweede Helmersstraat 2", "zipCode": "1054 CH", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3647765, "lng": 4.8776448, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Neem contact met ons op

we helpen je graag verder!

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Maaike Huesmann
Partner I Makelaar i.o.

Maaike Huesmann

06-47408270
maaike@damstad.nl